6 minuten leestijd

Soemi zigeunersoep

Niet samen kunnen eten, dat maakt deze tijd extra moeilijk. Maar wat dacht je van een ‘online soepdate’? Maak een pan van Liza’s zigeunersoep, zet een pannetje bij iemand voor de deur en videobel, terwijl je samen eet. Hoe leuk is dat?

“We zaten met ruim tien man aan tafel en namen de dag door”

Ingrediënten

4 personen

  • 3 liter water
  • 1 kruidenbuiltje (bijvoorbeeld tijm, laurier, rozemarijn)
  • 1 schenkel
  • 400 gram soepvlees (rund)
  • 400 gram rundergehakt
  • 400 gram soepgroente
  • 100 gram spruiten
  • 400 gram aardappels
  • 1,5 kilo tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 2 nestjes vermicelli

Bereidingswijze

1 Breng 3 liter water samen met de kruiden aan de kook. Voeg de schenkel en het soepvlees toe als het water kookt.

2 Laat dit circa 2 uur koken en schep eventueel het schuim er af. Schil en snijd de aardappelen, maak de spruiten schoon en ontvel de tomaten.

3 Voeg na 2 uur de spruiten, soepgroenten en aardappelen toe. Breng opnieuw aan de kook. Voeg daarna de ontvelde tomaten en de puree toe aan de soep.

4 Breng het gehakt op smaak met zout en peper en draai er soepballetjes van. Voeg ze toe aan de soep.

5 Breng aan de kook en laat pruttelen tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Voeg dan de vermicelli toe. Laat de pan op laag vuur staat tot je aan tafel gaat.

6 Schep in grote soepkommen en garneer met enkele spruiten en platte peterselie. Lekker met stevig, donker brood en roomboter met bieslook en peterselie.

In het Beercoo kookboek Da’s Lekker! leer je onze mensen kennen en vind je recepten met een verhaal. Want wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: aan de (digitale) eettafel ontstaan gesprekken en kom je tot elkaar. Eten verbindt. En da’s belangrijk!