3 minuten leestijd - meedoen aan actie: slechts 1 minuut!

Spread the Smiley Virus

Claudia Vijfvinkel, smiley manager

Waar je ook kijkt, het barst van de ludieke initiatieven en betrokken mensen. Door de handen ineen te slaan, naar elkaar te luisteren en met elkaar mee te denken, komen we sterker uit deze strijd en houden we het hoofd koel. In deze speciale corona-uitgave van SMILE magazine lees je diverse verhalen terug, waar je blij van wordt. Realistisch, maar positief. Dat is ook precies ons wapen tegen het coronavirus: het smiley virus! Vandaar deze actie. Wie verdient het volgens jou om een mooie, lekkere ronde chocolade smiley thuisbezorgd te krijgen? Denk aan iemand die flexibel meedenkt, een mooi initiatief is gestart of jou in deze tijd geweldig steunt. Nomineer diegene via de knop hieronder en motiveer je nominatie. Dat zetten wij erbij op een kaartje. Met positiviteit overwinnen we de crisis en houden we het hoofd koel! Ik wens iedereen veel leesplezier en hopelijk haal je kracht uit de verhalen in deze tijd. Spread the Smiley Virus!

Medewerkers aan het woord

Jacqueline de Lange:

“Normaal gesproken is het protocol in een ziekenhuis: als een arts de kamer binnenkomt, moet je als schoonmaker naar buiten. Deze week was ik bezig in een patiëntenkamer, toen een arts binnenkwam. Ik liep al richting de deur toen hij zei: "Sorry, maak rustig je werk af, wij wachten op jullie." De hiërarchie tussen arts en schoonmaker is verdwenen. We zijn allebei even belangrijk. Dat is mooi. We krijgen ook regelmatig cadeautjes. Een bos tulpen van de lokale kwekerij, ijsjes van het restaurant beneden en gebak namens de OSB. Allemaal om ons te bedanken voor ons werk.”

Erwin van Tilborg:

“Tijdens mijn werk in de portieken ben ik wat meer op mijn hoede. Er wonen veel oude mensen, die nu vooral binnen blijven. De trappen zijn vrij smal. Als ik iemand op de trap tegenkom, loop ik naar beneden om hen veilig te laten passeren. Ik krijg regelmatig complimentjes. Mensen zijn blij dat ik in deze tijd aan het werk blijf en de boel schoon houd. Afgelopen week kwam een van de bewoonsters zelfs wat chocolaatjes brengen tijdens mijn pauze, als dank. Dat geeft motivatie om door te gaan.”