4 minuten leestijd

Kaapverdiaanse cachupa met cassave

In het Beercoo kookboek Da’s Lekker! leer je onze mensen kennen en vind je recepten met een verhaal. Onze collega’s nemen je mee op een culinaire reis langs familietradities en recepten die met liefde worden bereid. Lees, kook en proef!

De Kaapverdiaanse roots van Roberto Silva (46) brengen ons naar de keuken van zijn moeder. Zij maakte met veel plezier cachupa klaar, een soort stoofpot van bonen en maïs die veel varianten kent. “Als er een verjaardag was, maakte mijn moeder altijd cachupa, maar ze deed dat niet alléén op speciale gelegenheden”, herinnert Roberto zich met een glimlach. “Als je er op een doordeweekse dag zin in had, dan ging je de ingrediënten halen en dan bereidde zij het. Deze cachupa met cassave is eigenlijk een ode aan mijn moeder.”

“Al kom je op de koffie, de pannen gaan meteen op het vuur”

Ingrediënten

4 personen

  • 300 gr gedroogde gele maïs
  • 150 gr gedroogde bruine bonen
  • 150 gr gedroogde kikkererwten
  • 150 gr verse groene erwten
  • 250 gr cassave
  • 1 blik tonijn in olie
  • 2 kleine chorizoworsten
  • 3 tomaten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 eieren
  • 100 ml azijn

Bereidingswijze