4 minuten leestijd

Turkse börek met gehakt

In ons Beercoo kookboek ‘Da’s lekker!’, waarin we onze medewerkers een gezicht geven, vind je de beste gerechten. Van Kaapverdische cachupa tot Hollandse zuurkooltaart. Ook de Turkse börek van schoonmaakster Bilge staat erin. Gegarandeerd genieten!

Bilge: ”Dit is mijn moeders börek recept, een echt Turks gerecht. Het kan als snack, voorgerecht of als hapje bij de high tea gegeten worden, maar ook bij het ontbijt of als avondeten met soep. Het is een gerecht voor iedere dag. Er zijn heel veel verschillende soorten börek. Zo kun je het onder andere maken met spinazie, feta-kaas, gehakt of aardappel. Ik heb geen favoriet moment waarop ik het eet. Börek lust ik elk moment van de dag!”

Ingrediënten

  • 1 pak yufka-deeg
  • 500 gram rundergehakt
  • 4 uien, gesnipperd
  • 1 theelepel komijn
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 25 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 ml melk
  • Gemalen rode en zwarte peper
  • Zout
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze

Tip: serveer de börek met een schaaltje kumquat en wat Turks fruit!